De Buitenlandse hond, alles over adoptie en samenleven

34,95

Alles over adoptie en samenleven
Met het boek De Buitenlandse hond, alles over adoptie en samenleven nemen Suze Steenbergen en Marleen van Baal op positieve wijze alle aspecten van dit samenleven onder de loep. Van aanschaf tot het omgaan met veel voorkomende uitdagingen. Het boek is nadrukkelijk geen promotie om honden naar ons land te halen, maar wel een gids om de hond, als die er is, een zo fijn mogelijk leven te geven.

Hardcover, 224 pagina’s, fullcolour
Informatie, ervaringsverhalen, interviews en foto’s die je raken.
Prijs: € 34,95 incl btw exclusief verzendkosten

50% van de opbrengst wordt gedoneerd aan goede dierendoelen!!

Artikelnummer: Boek BHIZ 2023 Categorie: Tags: , , , , , ,

Beschrijving

Alle honden verdienen liefde en respect
Allemaal, overal, altijd
Dat laat zich niet begrenzen

Zoveel honden zoeken een thuis
De honden die geadopteerd worden, komen uit opvangcentra over de hele wereld. Velen hebben eerder een zwervend bestaan geleid, zijn gedumpt door hun eigenaar of zijn na hun geboorte onder erbarmelijke omstandigheden gevonden. Door de ruime keuze en de grote diversiteit in type honden is er voor de zoekende hondenliefhebber altijd wel een hond die het hart steelt.

De juiste match
Vaak is er een prachtige match voor het leven, maar dat is niet vanzelfsprekend. Honden uit het buitenland hebben een andere start, maar ook andere ‘roots’. Dat maakt de keuze voor een buitenlandse adoptiehond iets om goed over na te denken. Als de hond eenmaal in het gezin is opgenomen, zal er begrip en inzicht nodig zijn om de hond zo optimaal mogelijk te begeleiden in het leren leven in onze maatschappij. Hoe kies je nu jouw juiste match?

Adoptie en samenleven
Met De Buitenlandse hond, alles over adoptie en samenleven nemen Suze Steenbergen en Marleen van Baal op positieve wijze alle aspecten van dit samenleven onder de loep. Van aanschaf tot het omgaan met veel voorkomende uitdagingen. Het boek is nadrukkelijk geen promotie om honden naar ons land te halen, maar wel een gids om de hond, als die er is, een zo fijn mogelijk leven te geven.

Over de auteurs
Suze Steenbergen werkt sinds 2006 met buitenlandse adoptiehonden. Zij was vrijwilliger in buitenlandse asielen en herplaatste honden op verantwoorde wijze via een stichting. Ze biedt opvang voor honden die tussen wal en schip dreigen te vallen en coördineert castratieprojecten om ter plaatse het dierenwelzijn te vergroten. Met haar kennis en ervaring kan zij met recht een expert genoemd worden rondom alle facetten van de buitenlandse adoptiehond.

Marleen van Baal is coach voor mens met hond en begon haar hondenwerk in de jaren 80 in een Nederlands dierenasiel. Daar legde ze de basis voor het werken met herplaatshonden en het begeleiden van de nieuwe eigenaren. Het kijken vanuit de hond en de mens bewust maken van wat de hond nodig heeft, is de rode draad in haar werk. Marleen is auteur van de boeken Lieve hond, wat doe je met me en Hersenwerk voor honden, zoveel meer dan een spelletje die eerder bij Edicola zijn uitgegeven.

Suze en Marleen hebben hun kennis en ervaring gebundeld in het initiatief Buitenlandse Hond InZicht, een kennisplatform voor eigenaren met een specialisatieopleiding voor hondenprofessionals.

Hardcover, 224 pagina’s, fullcolour
Informatie, ervaringsverhalen, interviews en foto’s die je raken.
Prijs: € 34,95 incl btw exclusief verzendkosten

50% van de opbrengst wordt gedoneerd aan goede dierendoelen!!

De Buitenlandse hond, alles over adoptie en samenleven

Extra informatie

Gewicht 500 g
Afmetingen 170 × 220 mm
Verkoop

Voorverkoop Boek

Andere suggesties…